Saját fotó
Hi. I'm Dick. Jack's dull boy.
Üzemeltető: Blogger.
RSS

FILMNAPLÓ - 2012. február


Artist, The /2011/ ***** (Hollywood mai elkorcsosultsága egyre több filmest késztet a valódi mozi előtti tisztelgésre. A Némafilmes a jelenség talán legjobb példája.) 
Carnage /2011/ ***1/2 (Polanski és négy elsőosztályú színésze jól kiröhög minket egy délutáni ujjgyakorlat keretében.)
Dangerous Method, A /2011/ *** (Fura ez a Cronenberg mióta nem is olyan fura. Előző két filmjével történet és forma szempontjából is idegen terepre merészkedett, de a felszín alatt színültig töltötte őket sajátos stílusjegyekkel. Erre itt ez a forgatókönyv, mely minden szempontból érte kiált, és nem csinál mást, mint felolvastatja remek színészeivel.)
Dead Heat /1988/ ***** (Van aki a gyerekeket és van aki Istent, én meg a 80-as évek B filmjeit szeretem mindennél jobban. (A filmet egyébként Terry Black írta. Nem a Budapest TV nagyformátumú művésze, hanem a Shane tesója.))

Delirium /1972/ **** (Nem titok, hogy veszettül komálom a csapnivalóan dilettáns trasht, a giallokat pedig nem kevésbé, így ez a film e két kategória egészen káprázatos hibridjeként könnyű szerrel sodort a címben jelzett önkívületbe.)
Deranged /1974/ **** (Ez aztán fura egy film. A lehető legjobb értelemben.)
Dream Home /2010/ **** (Válságérzékeny szocio-slasher Hongkongból. Szenzációs móka!)
Girl Who Played With Fire, The /2009/ ** (A könyv is jóval gyengébb az előzménynél, ez viszont annyival soványabb, mint Lisbeth Salander Lang Györgyinél.)
God Bless Ozzy Osbourne /2011/ **** (Hell yeah!)
Hugo /2011/ **** (Az öreg Marty is levelet írt közös szerelmünkhöz. Szerencséje, hogy nem vagyok a monogámia híve, így az ilyesmit mindig szívesen veszem.)
Images /1972/ ***** (Altman grandiózus rendezőzseni volt. Egyes számú bizonyíték.)
Inferno /1980/ **** (Nem olyan jó, mint a Suspiria, de Argento itt még megérdemelten pöffeszkedett az euro-horror trónján.)
J. Edgar /2011/ *** (Eastwoodtól kevés és felszínes, amúgy élvezhető.)
Let Me In /2010/ *** (Mondd, hogy jobb, mint a svéd verzió, esküszöm felképellek. Pedig közel sem nézhetetlen, csak mégis minek ez az egész?!)
Martha Marcy May Marlene /2011/ ***1/2 (Egynek jó. Plusz ennek az Olsennek már nem csak a házi pornójára vagyok kíváncsi.)
Matinee /1993/ **** (Akkora móka, mint John Goodman bendője.)
One False Move /1992/ ***** (Felejthetetlen, mégis elfeledett film. Nagy kár.)
Psycho Cop /1989/ ***** (Ez ugyebár nem igényel kommentárt.)
Take Shelter /2011/ ***** (Kétségtelenül az elmúlt évek egyik legjobb amerikai független filmje.)
Tingler, The /1959/ **** (Ezek az "ósdi" mozik valahogy annyival szerethetőbbek a maiakál, mint a babgulyás a nyaklevesnél.)
Undefeatable /1993/ ? (Na, ez aztán monumentális egy szarkupac.)
We Need To Talk About Kevin /2011/ **** (Maga a film is erős, de ami miatt igazán emlékezetes marad, az Tilda Swinton emberfeletti alakítása.)
Whatever Works /2009/ *** (Öreg Woody, (majd)nem vén Woody.)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése